Posjeti HAVK Mladost web-shop

Žapci uvjerljivi protiv Korčulana

event 05.12.2021.

Čvrstom i sigurnom igrom Mladost je svladala KPK u 7. kolu Prvenstva Hrvatske i učvrstila svoju poziciju na trećem mjestu na tablici. Rezultat susreta na Savi bio je 18:7 (4:1, 5:4, 5:1, 4:1). U zadnjem susretu domaćeg prvenstva u ovoj kalendarskoj godini Žapci su na svom plivalištu dominirali čitavom utakmicom. Posebno jedan od Žabaca, Marin […]

Čvrstom i sigurnom igrom Mladost je svladala KPK u 7. kolu Prvenstva Hrvatske i učvrstila svoju poziciju na trećem mjestu na tablici. Rezultat susreta na Savi bio je 18:7 (4:1, 5:4, 5:1, 4:1).

U zadnjem susretu domaćeg prvenstva u ovoj kalendarskoj godini Žapci su na svom plivalištu dominirali čitavom utakmicom. Posebno jedan od Žabaca, Marin Dašić koji je 6 puta svladao gostujućeg vratara.

Korčulani su se samo jednom uspjeli približiti na -2, a sve ostalo je bilo u znaku Mladosti. Takav tijek utakmice ostavio je treneru Bajiću mogućnost da priliku da i mlađim igračima, što je iskoristio ljevoruki Obuljen te golom u zadnjoj sekundi upisao svoj prvijenac u seniorskoj kapici. Priliku u posljednje četiri minute susreta je dobio i mladi vratar Udović.

Ovom pobjedom Mladost je učvrstila svoje treće mjesto na tablici s dva boda više od Solarisa, te 5 odnosno 6 bodova plusa u odnosu na Mornar BS i Primorje EB. Prvenstvo Hrvatske nastavlja se u siječnju 2022. kada će se odigrati i preostala dva kola prvog dijela natjecanja.

Fokus mladostaša seli se na Kup Hrvatske, četvrto ovosezonsko natjecanje. Ambicije kluba su jasne, izboriti završni turnir u Zagrebu. No prije toga Žapce za tjedan dana očekuje polufinalni turnir u Splitu, na kojem će igrati protiv Zadra, Primorja EB, Mornara BS i Jadrana. Dva prvoplasirana sastava izborit će završnicu Kupa Hrvatske koja će se odigrati na Savi 18. i 19. prosinca. Uvjereni smo da će na završnici Žapci biti aktivni sudionici.

Strijelci protiv KPK: Dašić (6), Biljaka (3), Vrbnjak (3), Rakovac (2), te Bajić, Lazić, Samardžić i Obuljen po jedan gol.