Žapci “zamrzli” Partizan na -8

event 01.12.2018.

Mladost je u Beogradu svladala Partizan rezultatom 12:4 (3:1, 7:1, 1:1, 1:1) u 7. kolu Regionalne vaterpolo lige i zadržala 5 bodova prednosti ispred Jug CO. Kao što je bilo spominjano u najavi, u ovom času dvoboji Partizana i Mladosti nisu ravnopravni. Mladost je osjetno bolja. To su Žapci pokazali i u ovoj utakmici, posebice […]

Mladost je u Beogradu svladala Partizan rezultatom 12:4 (3:1, 7:1, 1:1, 1:1) u 7. kolu Regionalne vaterpolo lige i zadržala 5 bodova prednosti ispred Jug CO.
Kao što je bilo spominjano u najavi, u ovom času dvoboji Partizana i Mladosti nisu ravnopravni. Mladost je osjetno bolja. To su Žapci pokazali i u ovoj utakmici, posebice u prve dvije četvrtine.
Neizvjesnost je trajala samo prvih nekoliko minuta, točnije do sredine prve četvrtine, dok je rezultat bio 1:1. Zatim su Miloš i Lazić zabili po zgoditak s igračem više i Mladost je povela 3:1. Slijedila je 2. četvrtina u kojoj su igrači trenera Bajića zabili 7, dok je Marcelić primio samo jedan gol.
Nakon 10:2 na poluvremenu, Mladost skida nogu s gasa i utakmica odlazi u ravnopravne vode. Trener Bajić je svim igračima da priliku da zaigraju protiv Partizana, pri kraju odmarajući iskusnije igrače za nadolazeće susrete. Konačnih 12:4 zadržalo je Žapce na vrhu poretka Regionalane vaterpolo lige, prije dvotjedne stanke zbog utakmica domaćeg Kupa.
Najviše golova je postigao Lovre Miloš – tri, a sa dva gola slijede ga Radu, Petković i Lazić. Jedan gol su zabili Ćuk, Kharkov i Herceg.
Zorana Bajića zamolili smo za komentar utakmice na povratku iz Beograda. Vjerojatno s mislima već u Grčkoj, gdje Mladost u srijedu igra utakmicu Lige Prvaka, Baja je kazao:
“Tijek utakmice je bio prema našim očekivanjima. Ostvarili smo prednost na početku, da bi kasnije ciljano odmarali igrače koji se više troše. Dali smo priliku našim mladim igračima, te je gotovo čitavu zadnju četvrtinu igrala naša postava koja nema niti 20 godina u prosjeku. Zadovoljni smo pobjedom i okrećemo se daljnjim obavezama.
U 8. kolu Regionalne vaterpolo lige Mladost 15.12. dočekuje POŠK-a.