Žapcima bronca, Herceg MVP

event 08.05.2016.

Uvjerljivom pobjedom u susretu za 3. mjesto protiv Radničkog, mlađi juniori Mladosti osvojili su brončanu medalju na Regionalnom final 8 turniru. Prvo mjesto pripalo je dubrovačkom Jugu. Početak utakmice naslučivao je da će utakmica za broncu biti neizvjesna do samog kraja jer su se momčadi smjenjivale u vodstvu. Međutim, mladi Žapci kao da su početkom […]

Uvjerljivom pobjedom u susretu za 3. mjesto protiv Radničkog, mlađi juniori Mladosti osvojili su brončanu medalju na Regionalnom final 8 turniru. Prvo mjesto pripalo je dubrovačkom Jugu.

Početak utakmice naslučivao je da će utakmica za broncu biti neizvjesna do samog kraja jer su se momčadi smjenjivale u vodstvu. Međutim, mladi Žapci kao da su početkom druge četvrtine (nakon što su primili pogodak za 3:3) ubacili u višu brzinu te su do kraja susreta zatvorili sve prilaze svome golu i nisu primili pogodak. Što se napadačkog dijela tiče, prvo je povukao Bajić sa 2 pogotka u 2. četvrtini, a zatim je Herceg postigao 3 gola u nizu (ukupno je postigao 5). Do kraja utakmice Smolčić i Dedić su uspješno realizirali peterce te susret završio s velikih 11:3 (3:2, 2:1, 4:0, 2:0).
U finalu je Jug napravio veliki prokret protiv Partizana. Gubili su Dubrovčani čak 3 puta sa 4 razlike (4:0, 5:1, 8:4), ali kod rezultata 8:4 za Partizan rade seriju od 5:0 za konačnu pobjedu 9:8.

Najbolji igrač turnira proglašen je Mladostaš Branimir Herceg.