Žapcima srebro na Prvenstvu Hrvatske

event 15.09.2019.

Mlađe nade HAVK Mladosti nisu uspjele preskočiti i posljednju stepenicu ka zlatu na otvorenom Prvenstvu Hrvatske koje se od srijede do nedjelje odigravalo na bazenima Kantrida. Poraženi su od Medveščaka 6:5 (2:2, 1:0, 1:2, 2:1). Za razliku od prijašnjih utakmica na cijelom turniru, borba za zlato bila je oskudna statističkim podacima – pogocima i osobnim […]

Mlađe nade HAVK Mladosti nisu uspjele preskočiti i posljednju stepenicu ka zlatu na otvorenom Prvenstvu Hrvatske koje se od srijede do nedjelje odigravalo na bazenima Kantrida. Poraženi su od Medveščaka 6:5 (2:2, 1:0, 1:2, 2:1).

Za razliku od prijašnjih utakmica na cijelom turniru, borba za zlato bila je oskudna statističkim podacima – pogocima i osobnim greškama. Svega 11 pogodaka i 17 osobnih grešaka. Žapci su bolje ušli u susret. Poveli su 2:0, a zatim su “Medvedi” poravnali rezultat s kojim se otišlo na prvi predah. Drugi period igrale su se čvrste obrane pa je tako druga četvrtina završila rezultatom 1:0 za Medveščak. Do kraja je po jedna četvrtina rezultatom 2:1 otišla na obje strane čime je Medveščak zaslužio zlatnu, a Žapci srebrnu medalju.

Petar Erenda postigao je 2 pogotka, dok su Jakov Petrović – Malešević, Petar Skerlev i Denni Sappe jednom tresli mrežu golmana Medveščaka. I u današnjoj utakmici su naši golmani Karlo Subota i Matej Benažić bili odlični.

Naši mladi Žapci moraju biti ponosni na odličan rezultat koji su ostvarili i neka im bude poticaj da rade i dalje i budu još bolji. Sve pohvale idu i roditeljima koji su u velikom broju pratili naše igrače i lijepim navijanjem ih bodrili s tribina.

Za HAVK Mladost su, pod vodstvom trenera Duška Marinića i pomoćnog trenera Roberta Sappea, nastupali: Karlo Subota, Jakov Petrović – Malešević, Petar Erenda, Andrija Čolović, Leo Radetić, Petar Skerlev, Petar Čorkalo, Deni Sappe, Andro Niko Leš, Marko Rakuša, Vito Brčić, Ivan Maglica, Matej Benažić, Gabrijel Katić, Jan Novosad i Lovro Radišić.

ml_nade_Ri