Posjeti HAVK Mladost web-shop

Žapcima veliki bod protiv Pro Recca

event 30.10.2019.

Susret Mladosti i Pro Recca u trećem kolu LEN Lige prvaka bio je pravi vaterpolski spektakl kojeg su vidjele gotovo potpuno ispunjene tribine SEC Mladost. Žapci su nakon uzbudljive i izjednačene utakmice odigrali 11:11 (2:1, 4:4, 1:3, 4:3) s jednom od najboljih svjetskih momčadi. Najbolji strijelci u redovima Mladosti bili su Luka Bukić i Miloš Ćuk […]

Susret Mladosti i Pro Recca u trećem kolu LEN Lige prvaka bio je pravi vaterpolski spektakl kojeg su vidjele gotovo potpuno ispunjene tribine SEC Mladost. Žapci su nakon uzbudljive i izjednačene utakmice odigrali 11:11 (2:1, 4:4, 1:3, 4:3) s jednom od najboljih svjetskih momčadi.

Najbolji strijelci u redovima Mladosti bili su Luka Bukić i Miloš Ćuk s po tri pogotka.

”Bili smo nagrađeni za jednu sjajnu vaterpolo predstavu, dvije izvrsne ekipe. U jednom dijelu smo bili u vodstvu, izvanredno se branili s igračem manje, imali poteškoća s igračem više ali mislim da smo na kraju više nego zasluženo nagrađeni. Ovo nam je veliki vjetar za leđa, plovimo fantastično za sada. Tko bi mislio prije ove utakmice da, osim želje i volje, možemo napraviti ovakvu vaterpolo predstavu? Dalje ćemo gurati na paralelnim kolosjecima u svim natjecanjima i ako ovako nastavimo ovo će biti vrlo ozbiljna priča!” – izjavio je trener Mladosti Zoran Bajić.

Mladost je od početka pokazala da se ne boji moćnog protivnika te da igraju na pobjedu. Prva četvrtina završila je rezultatom 2:1, a Žapci su tijekom treće čak imali i vodstvo 7:5. Ipak, Pro Recco se vratio i odveo utakmicu u napetu završnicu. Samo tri sekunde prije kraja Talijani su imali vodstvo, ali nakon sretnog odbijanja lopta je došla do Cosmina Radua koji je sa zvukom sirene zabio izjednačujući pogodak.

”Želio bih se zahvaliti svim navijačima, atmosfera je bila iz snova. Utakmica je bila teška, protiv najjače momčadi trenutno na svijetu.  Drago nam je što smo igrali dobro, izvukli bod i moramo tako nastaviti i dalje!” – izjavio je nakon utakmice igrač Mladosti Luka Bukić.

Nakon utakmice na dobru igru Mladosti osvrnuo se i trener Pro Recca Ratko Rudić: ”Bila je teška utakmica kao što sam i predviđao. Mladost je u jako dobrom periodu, rezultatskom i igračkom. Ušli su
vrlo motivirano i s vrlo čvrstom igrom. Mi nismo odgovorili na isti način, napravili smo neke greške koje nismo smjeli. Na kraju je Mladosti zasluženo osvojila taj bod!”

Mladost je s tribina bodrio vjerni navijač gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima, izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak, predsjednica HAVK Mladost Ana Stojić Deban, vaterpolo legende i brojni prijatelji kluba.