Posjeti HAVK Mladost web-shop

Želimo slaviti u Dubrovniku

event 21.12.2018.

Igrači i vodstvo Mladosti uputili su se prema Dubrovniku gdje se održava završnica Kupa Republike Hrvatske. U subotu, 22.12. u 20:00 sati Mladost igra polufinale protiv Jadrana, uz izravan prijenos na TV Planet Sport. Kao što tradicija nalaže, vaterpolisti godinu završavaju odigravanjem finalnog turnira Kupa RH. Ovog puta taj se turnir održava u Dubrovniku i […]

Igrači i vodstvo Mladosti uputili su se prema Dubrovniku gdje se održava završnica Kupa Republike Hrvatske. U subotu, 22.12. u 20:00 sati Mladost igra polufinale protiv Jadrana, uz izravan prijenos na TV Planet Sport.
Kao što tradicija nalaže, vaterpolisti godinu završavaju odigravanjem finalnog turnira Kupa RH. Ovog puta taj se turnir održava u Dubrovniku i na njemu će nastupiti 3 euroligaša: Jadran, Jug i Mladost, te splitski Mornar. Polufinalni parovi prvog dana su Jug-Mornar u 18:00, te Jadran – Mladost u 20:00 sati.
Mladostaši su zadnji klupski trofej osvojili upravo u Kupu RH, prije 7 godina u Zadru svladavši u finalu dubrovački Jug. Od te 2011. naovamo, Mladost je dva uputa igrala u finalu: 2014. je u Zagrebu poražena od Primorja, a 2016. u Sl. Brodu bolji je bio Jug.
Ove godine se Mladost u polufinalu namjerila na Jadran, koji je lakoćom osvojio kvalifikacijsku skupinu A, pobjedivši, između ostalih i Mornar čak sa 10:1! Splićani, baš kao i Žapci, ovu sezonu “guraju” na tri kolosjeka: Triglav Regionalna vaterpolo liga, LEN Liga prvaka i Kup Republike Hrvatske. Unatoč problemima s ozljedama, koje su trenera Asića mučile dobar dio ove sezone, Jadranaši su konkurentni u svim natjecanjima. U Regionalnoj ligi su na 4. poziciji s 8 bodova manje od Mladosti, s odličnim izgledima da u tom natjecanju osiguraju F4 na proljeće. U LEN Ligi prvaka “dijele” skupinu B zajedno s Mladosti i Jugom, i u 5 kola imaju zabilježenu jednu pobjedu protiv Hannovera u Splitu.
Žapci su ove sezone odigrali dva susreta s Jadranom, oba u Splitu. I dva puta su to bile sjajne utakmice u kojima je Mladost izborila pobjede s 2 ili 3 gola razlike. Iznimno je važno napomenuti da je te susrete zbog ozljede propustio Ivan Krapić, reprezentativni centar Jadrana, koji se u međuvremenu vratio u ekipu sa Zvončaca. Krapić zajedno s reprezentativcima Šetkom i golmanom Anićem, Viskovićem, bivšim Mladostašem Zovićem, te iskusnim Kuncem i Popovićem, uz australskog reprezentativca Powera čine okosnicu ekipe Jadrana. Kad se nabroje nešto mlađi, talentirani igrači kao što su Bego, Butić, Pejković, Milardović i Delić, jasno je da Žapci ispred sebe imaju veliki izazov, te da će morati biti u svom najboljem izdanju žele li igrati finale u Gružu.
Prije puta trener Bajić je opisao stanje u ekipi:
“Miloš Ćuk nam se oporavlja i njegov nastup ne bi trebao biti upitan. Kod Lazića se pojavila povišena temperatura, ali se nadamo da će moći nastupiti. Što se tiče umora kod igrača, to je relativan pojam i u našoj situaciji on je više stvar glave i motivacije. Učinili smo sve da da se igrači regeneriraju i opuste. U utakmicama za trofej ne treba dodatno motivirati igrače, a Kup RH je natjecanje koje nas obavezuje da budemo na najvišoj razini. Jadran je u usponu forme a povratkom Krapića dobili su vrhunskog dvometraša i čovjeka više u i onako ozbiljnoj formaciji. Napravit ćemo sve da dobijemo Splićane i izborimo finale Kupa.”

Utakmicu s Jadranom sude crnogorski suci Obradović i Ivanovski.

Finale je na rasporedu dan kasnije, u nedjelju 23.12. u 16:15 sati uz prijenos na HRT2.