Posjeti HAVK Mladost web-shop

“Želimo u Ligu prvaka”

event 26.09.2017.

…jednoglasan je stav igrača i uprave Mladosti što su ga izrekli Luka Bukić, Ivan Marcelić i Fran Paškvalin te Milorad Damjanić na press konferenciji održanoj uoči kvalifikacijskog turnira Lige prvaka. Na početku konferencije riječ je preuzeo kapetan ekipe, Ivan Marcelić: “Svi smo zdravi i spremni. Na pripremama smo jako dobro trenirali i dobro izgledamo u […]

…jednoglasan je stav igrača i uprave Mladosti što su ga izrekli Luka Bukić, Ivan Marcelić i Fran Paškvalin te Milorad Damjanić na press konferenciji održanoj uoči kvalifikacijskog turnira Lige prvaka.

Na početku konferencije riječ je preuzeo kapetan ekipe, Ivan Marcelić:
Svi smo zdravi i spremni. Na pripremama smo jako dobro trenirali i dobro izgledamo u igri. U pripremama smo igrali protiv talijanskog Sport Menagmenta te mađarskih kluba Ferencvaros i Eger te smo u tim utakmicama pokazali snagu. Sve su to momčadi iz vrha europskog vaterpola, a mi smo pokazali da se možemo nositi s njima.”
U ovoj sezoni ekipa je pojačana sa dvojicom iskusnih i kvalitetnih igrača Cosminom Radu i Pavom Marković. Kako su se oni uklopili u momčad?
U odnosu su na ranije sada su stvari u ekipi postavljene na puno veći nivo. Uz Cosimna i Pavu svi mi, a posebno mlađi igrači, možemo puno naučiti te iz treninga u trening uz njih jako napredujemo“.
O protivnicima na turniru te izgledima Mladostaša svoje mišljenje iznio je Fran Paškvalin:
Mi još uvijek radimo na sebi i još se uigravamo. O protivnicima neznamo baš previše, a posebno o Njemcima, našem prvom protivniku. Također Spartak i Jadran HN u novu sezonu ulaze sa promjenama tako da želimo ostvariti prvu pobjedu, a onda u miru snimiti preostale protivnike u njihovoj međusobnoj utakmici.”
Baš kao i kapetan, Paškvalin djeluje jako samouvjereno:
Mi igramo kući i želimo nametnuti svoj stil igre pa neka protivnici više razmišljaju o nama nego mi o njima. Mi želimo u Ligu prvaka jer ćemo imati 14 jakih utakmica što bi bilo izvrsno za stjecanje novog iskustva. Osim toga nadamo se da bi tako podigli vaterpolo u Zagrebu te da bi mogli očekivati više ljudi na tribinama“.
Luka Bukić u ovu sezonu ulazi odmorniji jer je, iako standardni reprezentativac do sada, propustio ljetne nastupe za reprezentaciju. O izazovima pred njime i suigračima kaže:
Sezona će biti duga i teška s puno utakmica, a mi ćemo u svaku od njih ići na pobjedu. Na turniru koji nam slijedi mislim da nam je najteži protivnik Jadran HN. Ruske momčadi su uvijek nezgodne jer igraju čvrsti vaterpolo“.
Trener Ratko Štritof nije mogao prisustvovati konferenciji zbog bolesti, ali ne sumnjamo da će biti spreman povesti svoju momčad ka novom uspjehu. Upravu je predstavljao direktor kluba Milorad Damjanić. I Miki je zadovoljan sa stanjem u ekipi o kojoj kaže:
Imamo istog trenera kao i prošle godine i vjerujemo kako su se igrači naviknuli na njegov način rada da da znaju što od njih očekuje. Igrački smo se pojačali i priželjkujem da igramo raznovrsnije u napadu i čvršće u obrani.”
Koje ciljeve pred igračima je postavila uprava kluba?
Uprava svakako očekuje iskorak u odnosu na prošlu sezonu. Realno je za očekivati finale Kupa i Prvenstva Hrvatske. Ne želimo stvarati pritisak na igrače, ali svakako se nadamo i ulasku u skupine Lige prvaka. Treba pokušati biti prvi na ovom turniru, kojem smo domaćini, jer ćemo tako dobiti lakšeg protivnika u posljednjoj rundi kvalifikacija“.
Igrači i uprava su složni i u tome da žele pozvati sve navijače i ljubitelje vaterpola da dođu na bazen na Savi podržati ekipu. Dobra atmosfera na bazenu svakako bi bila vjetar u leđa našoj ekipi i da svi zajedno pokušamo dovesti europsku klupsku elitu u Zagreb.
I za kraj treba naglasiti da ova momčad ima podršku i legendi kluba, a jedan od pokazatelja je i dolazak na konferenciju Dubravka Šimenca koji također vjeruje kako je ovo prilika da se nakon reprezentativnih uspjeha ponovo svjetla pozornica europskog klupskog vaterpola vrati na bazen uz Savu.