Posjeti HAVK Mladost web-shop

Zoran Bajić odradio prvi trening sa seniorima

event 04.10.2017.

Nakon poraza od Jadrana HN i ispadanja Mladosti iz Lige prvaka, Uprava kluba odlučila se zahvaliti treneru Ratku Štritofu i zamijeniti ga Zoranom Bajićem, koji je kao i Ratko bivši igrač Mladosti. Zoran Bajić, ili kako ga svi znamo, Baja, bivši je golman Mladosti, povremeni A repreprezentativac iz 80-tih godina, koji je nakon odlaska iz […]

Nakon poraza od Jadrana HN i ispadanja Mladosti iz Lige prvaka, Uprava kluba odlučila se zahvaliti treneru Ratku Štritofu i zamijeniti ga Zoranom Bajićem, koji je kao i Ratko bivši igrač Mladosti.
Zoran Bajić, ili kako ga svi znamo, Baja, bivši je golman Mladosti, povremeni A repreprezentativac iz 80-tih godina, koji je nakon odlaska iz Mladosti branio Cataniji, pa u Solarisu (osvojio 2. mjesto u prvenstvu). Golmansku karijeru je završio u Švicarskoj, gdje je započeo i trenersku karijeru na klupi Bissonea, u 10 godina prošavši sve kategorije u tom klubu. Prije dvije godine, vratio se kući, u Mladost, gdje je vodio najmlađe kategorije prije današnjeg preuzimanja seniorske ekipe.
Nakon što je, zajedno s pomoćnicima Hrvojem Hrestakom i Franom Vićanom, odradio prvi trening s prvom momčadi, zamolili smo ga da nam prenese svoje prve dojmove.
“Velika mi je čast i zadovoljstvo voditi seniore u klubu u kojem sam ponikao i zahvaljujem se Upravi na ukazanom povjerenju”, rekao Baja je na samom početku.
“Želja mi je prenijeti svoju strast i ljubav prema vaterpolu na naše igrače kako bih im pomogao da ostvare svoje pune igračke potencijale koje su evidentno veliki. Ekipa je to koja u svojim redovima ima nekoliko iskusnijih igrača osvajača klupskih trofeja te reprezentativnih medalja na svjetskim prvenstvima i olimpijskim igrama, a uz to i niz mlađih igrača koji su bili u mlađim kategorijama prvaci Hrvatske i već dvije sezone igraju u seniorskom sastavu. Ti igrači imaju što pokazati i vjerujem da ćemo zajedničkim radom ostvariti dobre rezultate.”
Ispadanje iz Lige prvaka na samom početku sezone je poremetilo planove i sada se treba okrenuti Regionalnoj ligi koja počinje u subotu, utakmicom kući protiv Budve.
Kako vidiš početak tog natjecanja?
“Ovo ispadanje svakako je ostavilo traga ali ćemo se nastojati mentalno dići kroz prve dvije utakmice u kojima su nam protivnici Budva na našem bazenu i Partizan u gostima. Potom slijedi serija od tri teška protivnika: Mornar, Jug i Jadran Split. Ekipa je dobro tjelesno pripremljena, a potrudit ćemo se i da igrački napreduju jer prostora za to ima dosta.”