Zoran Bajić: Treba nam puno bolja izvedba u Dubrovniku

event 10.05.2019.

Mladostaši su dva dana prije utakmice doputovali u Dubrovnik kako bi se što bolje pripremili za drugu utakmicu finalne serije za Prvenstvo Hrvatske, te anulirali poraz iz prvog susreta u Zagrebu.  Jug CO je uvjerljivo slavio na otvaranju finala Prvenstva Hrvatske, te poveo u seriji na koja se igra do tri pobjede. Bila je to peta […]

Mladostaši su dva dana prije utakmice doputovali u Dubrovnik kako bi se što bolje pripremili za drugu utakmicu finalne serije za Prvenstvo Hrvatske, te anulirali poraz iz prvog susreta u Zagrebu.  Jug CO je uvjerljivo slavio na otvaranju finala Prvenstva Hrvatske, te poveo u seriji na koja se igra do tri pobjede. Bila je to peta pobjeda dubrovačke momčadi u osmom ovosezonskom susretu između ova dva sastava.

U prvom dvoboju Žapci nisu bili u dobrom izdanju, pa je utakmica u Dubrovniku prilika kako za popravak dojma tako i za vraćanje neizvjesnosti u finalnu seriju. Početkom sezone Mladostaši su u Regionalnoj vaterpolo ligi nadvisili Dubrovčane na njihovom bazenu u Gružu te slavili 9:7, a potom su u Kupu Hrvatske doživili tijesan poraz na istom plivalištu, te poraz od 3 razlike u Ligi Prvaka.

Mladost je Dubrovnik doputovala u punom sastavu, a na treningu dan uoči utakmice trener Zoran Bajić je rekao:

“Nažalost nismo bili pravi u prvoj utakmici finala, te nismo iskoristili prednost domaćeg plivališta. Sutra ćemo naići na jakog, motiviranog Juga i morat ćemo uložiti dodatni napor da budemo pravi u drugom susretu.”

Što je mislio pod pojmom pravi, Bajić je pojasnio: “To znači da moramo biti aktivniji, raznovrsniji i dinamičniji u napadu s kvalitetnijim odabirom šuteva. Moramo se nastojati više primaći protivničkom golu nego u prošlom susretu kako bismo bili što opasniji za njihovog vratara.

S igračem više trebamo imati brži protok lopte. Želja nam je primiti što je moguće manji broj golova iz igre, u pozicijskom napadu 6 na 6.

Donekle nam je to u Zagrebu i uspijevalo, pri čemu mislim na pozicijsku obranu i vrlo dobrog igrača manje. Ali elemente koje sam naveo prije moramo bitno poboljšati ako želimo ostvariti izuzetno kvalitetnu izvedbu protiv zasigurno “napaljenog” Juga.

Nadam se puno boljoj igri i na kraju dobrom rezultatu.”

Utakmica u Dubrovniku počinje u 16:30 uz prijenos na HRT 2.