Posjeti HAVK Mladost web-shop

Zović: “Mladost mi je pomogla da igrački i fizički napredujem”

event 22.07.2018.

Mladost i naš ljevoruki topnik Ivan Domagoj Zović odlučili su se rastati, nakon Ivanove 3 sezone u Mladosti. Na rastanku se “Zova” prisjetio najdražih trenutaka u mladostaškoj kapici. Zović je kao junior došao iz Mornara u Mladost i u svojoj prvoj juniorskoj sezoni sudjelovao u osvajanju Prvenstva Hrvatske, te se okitio srebrom na Kupu Hrvatske. […]

Mladost i naš ljevoruki topnik Ivan Domagoj Zović odlučili su se rastati, nakon Ivanove 3 sezone u Mladosti. Na rastanku se “Zova” prisjetio najdražih trenutaka u mladostaškoj kapici.

Zović je kao junior došao iz Mornara u Mladost i u svojoj prvoj juniorskoj sezoni sudjelovao u osvajanju Prvenstva Hrvatske, te se okitio srebrom na Kupu Hrvatske.
U protekle 3 sezone, Zova je bio standardan na desnom krilu, s kojeg je rešetao protivničke mreže te u službenim utakmicama zabio više od 120 golova. Većina njegovih plivanja za loptu značila je da Mladost ima prvi napad u četvrtini.
U Mladosti je zabilježio nastupe za seniorsku reprezentaciju, kao treća opcija na desnoj strani, odmah poslije Jokovića i Xavia Garcije.

Za početak, Ivane kako ti se čine prethodne 3 sezone u Mladosti?
Prethodne 3 sezone su mi dosta pomogle da se razvijen kao igrač u smislu same igre, ali i fizičke spreme za koju je zaslužan Pero Kuterovac.

Kod svih si trenera bio standardan na desnoj strani. U kojoj sezoni si pružao najbolje igre i kojih ćeš se trenutaka najradije sjećati?
Mišljenja sam da sam u posljednjoj sezoni pružao najbolje igre iako su i prethodne sezone za mene bile dobre. Najupečatljiviji mi je trenutak bila utakmica u mojoj prvoj sezoni za Mladost. Protiv Primorja smo tada odigrali izvrsnu utakmicu i ostali neriješeno. Također značajno mjesto ima i utakmica u ovogodišnjoj finalnoj seriji koju smo dobili protiv Juga u Zagrebu.

Otkrij nam svoje planove za budućnost i za nastavak karijere?
Još se nisam odlučio za novi klub, a Mladosti želim puno sportske sreće u sljedećim sezonama“.

NE preostaje nam ništa drugo nego reći: “Ivane hvala za sav trud i napor koji si uložio igrajući za Žapce i puno sreće u budućnosti”.