Zović: Ne smijemo bježati od uloge favorita

event 08.02.2018.

Splićanin Ivan Domagoj Zović, bivši Mornarevac, prvi je izbor za najavu sutrašnjeg dvoboja protiv Mornara u 12. kolu Regionalne vaterpolo lige. U petak igrate utakmicu protiv “tvojeg” Mornara. Kakve su emocije kad nastupaš protiv kluba u kojem si ponikao? “Te utakmice imaju posebnu težinu. Nikad nije lako igrat protiv bivšeg kluba, međutim s vremenom sam […]

Splićanin Ivan Domagoj Zović, bivši Mornarevac, prvi je izbor za najavu sutrašnjeg dvoboja protiv Mornara u 12. kolu Regionalne vaterpolo lige.

U petak igrate utakmicu protiv “tvojeg” Mornara. Kakve su emocije kad nastupaš protiv kluba u kojem si ponikao?
Te utakmice imaju posebnu težinu. Nikad nije lako igrat protiv bivšeg kluba, međutim s vremenom sam se na to navikao.
Razlika na tablici između Mladosti i Mornara je velikih 14 bodova, jesi li očekivao to na početku sezone?
Smatram da tablica nema neki veliki značaj budući da je cijela liga izjednačena. Svaka utakmica je bitna i teška na svoj način. Nas sam na početku sezone očekivao na samom vrhu gdje trenutno i jesmo. Nadam se da ćemo uz dobru igru tu i ostati.
Kakvu utakmicu očekuješ sutra? Tko preuzima ulogu favorita?
Očekujem tešku utakmicu punu tenzija. Mi ne smijemo bježati od uloge favorita. Imamo kvalitetu, ali to moramo pokazati u bazenu.
Kako si zadovoljan svojim igrama u ovoj sezoni?
Igram korektno. Smatram da to može jos bolje, ali najvažnije je da se mi kao kolektiv dižemo u igri i tada je sve puno lakše.
Nalaziš se na izbornikovom popisu za slijedeću utakmicu svjetske lige. Kakva su tvoja očekivanja od nastupa za reprezentaciju i koliko ti znači pozivanje izbornika za Svjetsku ligu?
Iznimna je čast predstavljati državu na bilo kojoj utakmici ili natjecanju.
Hvala Ivane i sretno u Splitu.