Zović strijelac u pobjedi Hrvatske

event 17.02.2016.

Hrvatska vaterpolo reprezentacija u 4. kolu Svjetske lige pobjedila je u gostima Tursku rezultatom 16:3. U strijelce se upisao i Mladostaš Ivan Domagoj Zović. Nakon slabog plasmana na Europskom prvenstvu u Beogradu, najbolji hrvatski vaterpolisti igrali su u Turskoj protiv slabašnih domaćina i sve osim pobjede bilo bi veliko iznenađenje. Prva četvrtina završila je s […]

Hrvatska vaterpolo reprezentacija u 4. kolu Svjetske lige pobjedila je u gostima Tursku rezultatom 16:3. U strijelce se upisao i Mladostaš Ivan Domagoj Zović.

Nakon slabog plasmana na Europskom prvenstvu u Beogradu, najbolji hrvatski vaterpolisti igrali su u Turskoj protiv slabašnih domaćina i sve osim pobjede bilo bi veliko iznenađenje. Prva četvrtina završila je s minimalnom prednonšću za igrače izbornika Tucka, ali nakon toga u bazenu kao da je postojala samo naša reprezentacija. Preko dvije četvrtine bez primljenog gola za na kraju zadovoljavajućih 13 razlike. Visoka razlika je bitna jer postoji mogućnost da će o pobjedniku skupine odlučivati gol razlika između Italije i Hrvatske.
U sastavu Hrvatske nastupila su trojica Mladostaša: Bukić, Zović i Marcelić od kojih je mladi Zović postigao 1 gol.
U sljedećem kolu Hrvati gostoju u Rusiji, a utakmica odluke je u posljednjem kolu kad naši reprezentativci gostuju kod Italije (10.svibnja). Trenutno na ljestvici vodi Italija sa 12 bodova ispred Hrvatske koja ima 9.